BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual, BIO, 500 ml Španělský extra panenský olivový olej s nejvyšším množstvím polyfenolů // * ES-ECO-001-AN certifikát
Kód: 46766Související produkty
Detailní popis produktu
Olej odrůdy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové
Olivový olej z oliv Picual má nejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd (78-79% kyseliny olejové). Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných membrán.
- Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů.
- Základní surovina těstovin, rissota nebo pesta.
- Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů.
- Vhodný k restování.
- Vynikající do dresingů a marinád.
Nejvyšší obsah polyfenolů - 77,8 mg / 100 ml
Pro olej z oliv odrůdy Picual je typická jemně štiplavá chuť, což je práce obsažených polyfenolů. Polyfenoly jsou sloučeniny, přesněji řečeno druh antioxidantů, které kromě toho, že působí jako přírodní konzervant, ale také i jiné přínosy pro naše zdraví. Právě množství polyfenolů se odráží na chuti olivového oleje. Čím více je olej štiplavý, tím více polyfenolů obsahuje a tím má i větší vliv na naše zdraví. BrainMax Pure Picual obsahuje 77,8 mg / 100 ml. Kromě obsah polyfenolů je jeho vysoká kvalita tohoto oleje ceněna i pro svůj obsah vitamínu E. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením. Výsledky testování Picual
Důležitá je čerstvost olivového oleje
Množství polyfenolů obsažených v olivovém oleji se vyznačuje jeho pikantní chutí. Čím více je pikantní, tím větší množství polyfenolů olej obsahuje. Polyfenoly jsou poměrně nestabilní molekuly a proto je důležité, aby olej byl vždy čerstvý. Dlouhé skladování mu nesvědčí, stejně jako vysoké teploty. Naše oleje odebíráme po menším množství, aby byl vždy čerstvý.
Lipidy a jejich dopad na kardiovaskulární systém
Co způsobuje aterosklerózu a potíže srdečně-cévního systému? Jsou to lipidy, které se usazují na stěnách cév a mechanicky brání průtoku krve. Navíc narušují cévní stěnu a způsobují její kornatění. Vyváženost mezi příjmem nasycených a nenasycených mastných kyselin spolu s polyfenoly chrání cévy a nezpůsobuje oxidaci cholesterolu v krvi.
Řecký paradox - Polyfenoly pro zdravé srdce
Řecký paradox souvisí do velké míry s olivovým olejem. Spočívá v tom, že i přes vysoký příjem tuků ve stravě řeckých obyvatel, včetně velkého množství olivového oleje, mají řekové nízkou míru srdečních onemocnění a některých dalších chronických potíží. Jde o ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, který jejich strava obsahuje. Tím, že se prakticky v každém jejich jídle objevuje kvalitní olivový olej s vysokým množstvím polyfenolů, jsou ušetření nepříjemných onemocnění srdečně-cévního systému.
Kyselost méně než 0,15% - jeden z ukazatelů kvality
Pro získání co nejkvalitnějšího oleje je důležitý také čas, který je mezi sklizní a samotným lisováním oliv. Časové rozmezí je u tohoto oleje menší než tři hodiny, aby se zabránilo oxidaci. Nezpochybnitelným znakem vynikající kvality je nízká kyselost. Extra panenský olivový olej Picual má jednu z nejnižších úrovní kyselosti na trhu: vždy pod 0,15 % a u některých šarží dosahuje dokonce 0,08 % kyselosti.
Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality
Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označovány jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací za použití kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 20ºC, což umožňuje, zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro optimální zachování všech jeho vlastností jej doporučujeme skladovat mimo dosah světla a nejlépe na chladných místech. Ideální teplota skladování je 18ºC.
BIO olivový olej a certifikáty organického pěstování
Ekologické zemědělství je způsob pěstování, který nepoužívá chemické látky syntetického původu, geneticky modifikované nebo deriváty. Kromě BIO evropské certifikace má olej také certifikaci CAAE. Tato certifikace zaručuje:
- Respektování přírodních cyklů.
- Zachování biologické rozmanitosti oblasti.
- Produkce bez použití syntetických chemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů (GMO).
Další certifikace
- USDA (USA, soulad s NOP). První španělský olivový olej, který získal certifikát USDA. Od roku 2003.
- JAS (Japonský ekologický standard). Od roku 2004.
- Čínský ekologický certifikát (GB 19630). První španělský olivový olej, který tento certifikát získal. Od roku 2011.
Výživové hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota | 3448 kJ/ 824 kcal |
Tuky | 91,6 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 13,7 g |
- z toho polynasycené tuky | 9,2 g |
- z toho mononenasycené tuky | 68,7 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
ES-ECO-001-AN certifikát
Náš olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: Extra panenský olivový olej z odrůdy Picual*. *produkt z ekologického zemědělství. Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně.
Země původu: Španělsko
Distributor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Hmotnost: 500 ml
Odpovědět
Odpovědět
Odpovědět
Značka BrainMax Pure® představuje jednak nutričně bohaté superpotraviny organického původu dovezené z celého světa, ale hlavně nově také potraviny z vlastní potravinářské výroby. Najdete mezi nimi ořechové krémy, cookiesky (sušenky), či granoly. Všechny naše produkty mají vysoký obsah BIO surovin (70 % a více, granoly dokonce téměř 100 %!), při výrobě nepoužíváme polotovary, klademe důraz na jednoduché a výživné složení. Granola je skvělá na snídani, cookies je ideální svačinka kamkoliv a ořechové krémy v mnoha příchutích jsou opravdovou pochoutkou.