BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Hojiblanca, BIO, 500 ml Španělský extra panenský olivový olej // * ES-ECO-001-AN certifikát
Kód: 46826Související produkty
Detailní popis produktu
Olej odrůdy Hojiblanca - prvotřídní olej s nízkou kyselostí
BIO extra panenský olivový olej pochází z oliv odrůdy Hojiblanca v Andalusii, která má perfektní klimatické podmínky pro pěstování těch nejlepších olivovníků. Z těch se za studena extrahuje olivový olej. Výsledkem této odrůdy a poctivých postupů výroby je olej s velmi svěžím, ovocným aromatem zelených oliv. BIO olivový olej Hojiblanca získal hned několik mezinárodních ocenění jako olej prvotřídní kvality. Jeho vysoká kvalita je certifikována značkou původu Estepa, která má nejnáročnější požadavky na kvalitu olivových olejů, které jsou na trhu k dostání. Vysoký kvalita je dána, mimo jiné, také velmi nízkou aciditou, neboli kyselostí, která je u tohoto oleje do 0,3%.
- Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů.
- Základní surovina těstovin, risotta nebo pest.
- Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů.
- Vhodný k restování.
- Vynikající do dresingů a marinád.
Chuť a vůně oleje Hojiblanca
Olej Hojiblanca má velmi svěží vůni, plnou ovocných tónů zelených oliv a olivových listů. Chuť je vyvážená, lehce kořeněná a s jemnou hořkostí. Olej je ideální k přípravě zeleniny a grilovaných ryb.
Obsah polyfenolů - 51,4 mg / 100 ml
Olej Hojiblanca vyniká vysokým obsahem polyfenolů, konkrétně 565 mg/kg, což jsou silné antioxidanty přispívající k ochraně buněk před poškozením způsobeným volnými radikály a podporují celkové zdraví cév. Olej se může pochlubit aciditou do 0,23 % a obsahuje 72,94 % kyseliny olejové, která je jednou z nejdůležitějších složek olivového oleje, protože má pozitivní vliv na zdraví srdce a cév. Pomáhá snižovat hladinu "špatného" LDL cholesterolu, zatímco udržuje nebo zvyšuje hladinu "dobrého" HDL cholesterolu.
Lipidy a jejich dopad na kardiovaskulární systém
Co způsobuje aterosklerózu a potíže srdečně-cévního systému? Jsou to lipidy, které se usazují na stěnách cév a mechanicky brání průtoku krve. Navíc narušují cévní stěnu a způsobují její kornatění. Vyváženost mezi příjmem nasycených a nenasycených mastných kyselin spolu s polyfenoly chrání cévy a nezpůsobuje oxidaci cholesterolu v krvi.
Řecký paradox - Polyfenoly pro zdravé srdce
Řecký paradox souvisí do velké míry s olivovým olejem. Spočívá v tom, že i přes vysoký příjem nasycených tuků ve stravě řeckých obyvatel, včetně velkého množství olivového oleje, mají řekové nízkou míru srdečních onemocnění a některých dalších chronických potíží. Jde o ideální poměr nasycených a nenasycených mastných kyselin, který jejich strava obsahuje. Tím, že se prakticky v každém jejich jídle objevuje kvalitní olivový olej s vysokým množstvím polyfenolů, jsou ušetření nepříjemných onemocnění srdečně-cévního systému.
Certifikace integrované produkce
Olej má i certifikaci integrované produkce, což znamená, že pěstování v olivovém háji probíhá s respektem a ohledem na životní prostředí. Jednoduše to znamená, že při pěstování olivovníkových plodin je brán zřetel na to, aby nedocházelo k znehodnocení půdy a aby bylo zaručeno udržitelné zemědělství v dlouhodobém horizontu.
Olej Hojiblanca se pyšní certifikací Estepa!
Certifikace Estepa stanovuje nejpřísnější požadavky co se týče kvality extra panenského olivového oleje na světě. Zahrnuje oleje vyrobené ve 13 městech Estepa (Sevilla) a Cordóba. Jde o území se starodávnou tradicí pěstování olivovníků, na půdě s ideálními klimatickými podmínkami, díky kterým mají olivové oleje z této oblasti svou autentickou chuť a jsou ceněny po celém světě.
Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality
Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, konkrétně mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označované jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací s použitím kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 27ºC, což umožňuje zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro zachování všech vlastností by měl být olivový olej skladován na tmavém a chladném místě, ideálně při teplotě 18ºC.
Výživové hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota | 3700 kJ/ 900 kcal |
Tuky | 100 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 16 g |
- z toho polynasycené tuky | 8 g |
- z toho mononenasycené tuky | 76 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
ES-ECO-001-AN certifikát
Náš olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: Extra panenský olivový olej z odrůdy Hojiblanca*. *produkt z ekologického zemědělství. Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní straně.
Země původu: Španělsko
Distributor: BRAINMARKET s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Hmotnost: 500 ml
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka BrainMax Pure® představuje jednak nutričně bohaté superpotraviny organického původu dovezené z celého světa, ale hlavně nově také potraviny z vlastní potravinářské výroby. Najdete mezi nimi ořechové krémy, cookiesky (sušenky), či granoly. Všechny naše produkty mají vysoký obsah BIO surovin (70 % a více, granoly dokonce téměř 100 %!), při výrobě nepoužíváme polotovary, klademe důraz na jednoduché a výživné složení. Granola je skvělá na snídani, cookies je ideální svačinka kamkoliv a ořechové krémy v mnoha příchutích jsou opravdovou pochoutkou.